Malin Nyberg

The last song

Kategori: Vardag

Idag har jag gjort väldigt mycket!!
  • Varit i skolan
  • Stannat kvar i skolan och pluggat i en timme
  • Varit i stallet och ridit
  • Skrivit klart min svenska uppsats
  • Varit inne på datorn
  • Lagat middag
  • Duschat
  • Gjort sönder en vattensprayflaska med massor av dyrt medel för manen till Daisy som är impoterat från Irland!!!!
Tokfia!

SOMMARLOV

Kategori: Vardag

Sommarlovet börjar närma sig och det är inte många dagar kvar tills vi får våra betyg och slipper skolan i tio veckor. Det är verkligen sjukt att man blir 9a och älst på skolan! Man har alltid sett upp till dom och nu helt plötsligt är jag där. Pratade med Lina i stallet idag och hon sa att 9an var ett helvete och efter hon hade sagt det så saknade jag 9orna ännu mer....

Hade lite kul med webcameran igår :P höhö

HAHAHAHAHAHAHAHA!!

Kategori: Vardag

Kan verkligen inte sluta skrata!!

Godkväll alla trevliga läsare!!

Kategori: Vardag

Muntheeeeer!! :D
Idag så vaknade jag i sängen med två väldigt förvirade tjejor. Efter dom hade tagit sig hem så åkte jag med min kära syster in till stan och kollade på avslutningsklänningar. Det var mysigt. Och nu sitter jag framför datorn nyduschad och har en otroligt viktig diskution. (Fml, säger jag bara!!) Hehe.. Men nu ska jag gå och hämta lite glass till mig.
Puss på er!

om saningen ska fram

Kategori: Musik

My own little haeven

Kategori:



Låten kom ut på youtube 27 dec 2008. KÄRLEK till låten!

"Poken i randig pyjamas"

Kategori: Vardag

 
"Brono, en oskullsfull och naiv 8-åring, tvingas utan förvarning flytta från sitt trygga hem i Berlin till den tyska landsbyggden. Uttråkad och rastlöstrosar han sin mammas förbud och beger sig på upptäcksfärd i den närliggande skogen. Där möter han en jämnårih pojke och en ovanlig vänskap tar sin början..


Pojken i randig pjamas utspelar sig under andra världskriget och är baserad på John Boyes Prisbelönta roman, Det är en oerhört gripande och tänkvärd film som kommer att dröja sig kvar i ditt medvetande långt eller att eftertäxterna har slutat rulla."

På engelaskan så såg vi på halva filmen och som ni kanske förstår så var jag tvungen att kolla på fortsättningen.
Jag grät typ under hela filmen. En måstesefilm till er som vill veta hur det va när andravärldskriget existerade!

Baby" baby, i will tell you "one time" just "love me" and "never say never" cause when "U smile" i smile, i just need "somebody to love" and you are the "one less lonley girl" youre my "favorit girl" cause i remember our "first dance" and when youre.

Kategori: Musik

 

sommar lov om tre fuck'ing veckor!

Kategori: Vardag

Är så sjukt taggad på sommarlov! Man är ledig, slipper allt och kan bara softa med vännerna! Sommarkvällar är nog det bästa som finns eller när man går på alla konserer. 

Men iaf, nu ska jag komma till det "viktiga". Idag när jag vaknade så fick jag värsta sommarkänslorna och satte på mig ett par shorts och ett linne, utan att kolla ut. Som tur var så var det inte alls kalt! :D 


 



Det var inte förens igår jag fattadeatt jag har sett honnom på riktigt. OMFG är det änd jag kan säga när jag tänker tillbaka.

TILL CAMI: Jag sitter och chattar me båda våra små vänner!! omfg till det också!

CHILD HOOD-galan och RIX FM festivalen

Kategori: Musik

Idag var jag med mina kära vänner Cami och Ebba på grönan som hade en gala som hete child hood och på rix fm festivalen i kungsan. Ulrik Munther va där och spelade på dåda, och jag typ började nästan gråta av lycka på grönan för att vi var typ 5-10 meter ifrån hommon och så fort han kollade mot ens håll så kändes det komm att han kollade på en själv. Det var underbart att se den sjukt snygga Munthern somm alla pratar om nu!


Måste erkänna att det blev ett riktigtt drag när Eric Saade kom upp på senen!

Det var ganska svårt att ta bilder på dom men några spg väl helt ok ut?

Jag dör för din skönhet

Kategori:

Mot Gröna Lund!

Kategori: Vardag



Snart ska jag ta tåget in mot grönan och se denhär snyggingen!!! :D

sometimes I feel like I don't have a partner

Kategori: Musik

Home.

Kategori: Hästar

Igår kom jag hem från min kära kusin som jag praoat hos i veckan. Det var amazing! Jag hade verkligen så fel och det är inte förens nu jag förstår hur stor hon är i hästsporten! Fick också reda på att hennes kille Matyes storebror Leopold blivit världsmästare i hoppning tre gånger och har då (såklart) varit med i det hollenska OS-laget i hoppning! En sak är klart  att jag åker dit fler gånger!!



Kristin på Aysat när hon kom 4 i unghäst VM för 5- åringar!

why is everything so complicated?

Kategori: Vardag

I'm back!

Kategori: Vardag

Nu har jag kommit hem från världens härligaste ställe, Karlshem. Jag har haft en skitkul prao och så har jag fått äran att rida världens häftigaste russ, Dim. Ser verkligen fram imot sommarens läger som jag ska gå på och nu märker jag verkligen hur mycket jag saknar sötnosarna Tora och Amanda! Det kommer nog bli det sista lägret för mig, men om jag har tur så kanske jag kan tjata till mig att få bli ledare till nästa år eftersom att jag har lärt känna Aud. Underbar vecka med underbara Alex!

söndagsongest

Kategori: Vardag

Som kanske måna andra så lider jag av söndagsongest. Har varit ute i fredags och igår. Har läst känna snälla personer. Ska snart åka iväg med Alex och handla till praoen. Vi ska till karlshem och bo där tills på fredag! :D Det kommer verkligen bli skönt och komma dort från det vanliga vardagen och komma till sköna-gröna-karlshem.



Mary som jag hade på lägret i sommras.

God morgon

Kategori: Vardag

Pallade inte gå upp så tidigt idag så jag skippar första lektionen men jag kommer såklart till matten där i kommer ha diagnos om jag kommer faila totalt på.. men men nu måste jag springa till bussen, puuuuuuss!

Bobby är hittad!

Kategori: Hästar

Jag har fått höra att Bobby (som jag skrev i ett tidigare inlägg!) ska vara hittad. Jag vet inte var eller hur men han ska ha varit helt okej trots omständigheterna. Skönt att han hittade hem igen!

Nu lyser ängarna av somma's alla blommor

Kategori: Vardag

 

Jag vill ha sommar!!

who wants to be my baby?

Kategori: Vardag

Ska snart gå ochlägga mig men ska kolla på bb först. Börjar bli förkyl också, och jag som har konsert på torsdag.. Är verkligen inte taddad allt. Men om en vecka blir det prao men Alex och då blir det riktigt sköönt!


BTW!!!!! JAG SKA TILL SPANIEN MED TILDA VECKA 30!!!! DET KOMMER BIL SJUUUUUUUKT KUL!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Bobby

Kategori: Hästar

Herre gud vad leskigt! Män blir ju tåröggd när sånthär händer! Hela inlägget är verkligen läsvärt och det är INTE på skoj. Fy fan! :'(

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.

Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.

Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.

Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″

Happy holiday

Kategori: Vardag

Är verkligen på ett jättebra humör och just nu vill jag bara leva. LML. Åååååååh vad glad jag är! Har bara denhär veckan skola och sen så har jag prao i två veckor. Naajjs! Ha det awesome!

YEAH!

Kategori: Vardag

SItter i skolan men lite folk och försöker börja på min svenska uppsats. Det går typ asdåligt. :P MEn du måste jag börja. :P


 

Måste bara säga att jag hade sjukt kul på valborg. Vill bara spola tillbaka tiden nu!